אני קוסם. בן למשפחת קוסמים. אני קוסם לילדים וקוסם למבוגרים. במיוחד אהובים עליי קסמים שילדים נהנים מהם. פוערים את עיניהם ומשתאים נוכח הקסמים.
אם אתם מתלבטים בסוגיית הפעלות לימי הולדת לילדים, אני יכול להמליץ לכם ממקור ראשון- שאלו את הילדים (הם שיעידו, הם שיגידו) ממה הם הכי נהנים בימי הולדת של ילדים אחרים והם יגידו כי הם הכי נהנים מקוסמים.
יש סוגים שונים של קסמים: כאלה המבוססים על זריזות ידיים, כאלה שמבוססים על הסחת דעת והטעיה, כאלה שנעשה בהם שימוש במדע ועוד.
קסמים המשלבים מדע מבוססים על עקרונות יסוד אחדים ובהם: ואקום, המאפשר לנו לגרום לחפצים שונים להיצמד אל חלקים אחרים, מה שמאפשר לקוסמים להסתיר חפצים וליצור תחושת ריחוף. דוגמא נוספת לעיקרון מדעי אשר קוסמים עושים בו שימור היא "התיאוריה הקינטית של הגזים".
מסובך? לאו דווקא. לא בהכרח. הכוונה היא ללחץ שנוצר מגזים שונים. דוגמה לכך היא הדרך בה קוסם מראה פחית שתייה ריקה ומקומטת, לאחר מכן, באמצעות תנועות קסם אחדות, הוא יכול לגרום לה להתמלא ולהיראות חדשה.
לא אחשוף כאן את כל סודותיי (אחרת אתם עלולים לחשוב בטעות כי לא ניחנתי ביכולת קסומה לקסום קסמים…) אך אגלה כי הפחית לא הייתה ריקה מלכתחילה ורק נראתה ריקה.
הנוזל שהיה בפחית הינו נוזל מוגז מסוג כלשהו. נענוע הפחית יוצר לחץ אשר מיישר את דפנות הפחית ו -הוקוס פוקוס -עיניכם הרואות עדות: זה עתה הקסמתי אתכם, ילדים חביבים, בקסם מרשים ומפתיע.
חיבור מדעי נוסף בין קסמים למדע קשור לנוסחה הבאה C6H7N3O11. מי מכם יכול לנחש במה מדובר?
זו היא הנוסחה הכימית ליצירת ניטרוצלולוזה ("כותנת הנפץ"), חומר נפץ אשר מתקבל מניטרציה של צלולוזה. אני יודע שכל זה נשמע מאוד מסובך ואולי אפילו קוסמים לא ממש ידעו למה אני מתכוון, אבל השם הנוסף לניטרוצלולוזה הינו "נייר פלאש". נייר זה יוצר בעירה מהירה מאוד ואינו משאיר כמעט כל סימני שריפה. תכונה זו מרשימה כשהיא מבוצעת על ידי קוסמים בכל מופע – לילדים ולמבוגרים.
גם כיפוף כפית, יכולת המזוהה כל כך עם אורי קלר, מתבצעת על ידי שימוש וניצול אמצעים שונים ליצירת חום המשפיע על הכפית ומאפשר כיפוף ויישור שלה.
אבל אם אתם חושבים שהכול פשוט והכל קל – אתם טועים. קוסם עובד מאוד קשה כדי שהכול ייראה קל. זה שאתם לא רואים זיעה על מצחו זה רק משום שהוא מפעיל קסם שמעלים אותה.